Elnézést kért a német szélsőjobbos párt a rasszista kifestőkért

A német szélsőjobboldali párt, az Alternative für Deutschland (AfD) képviselői először azt mondták, szatirikus kiadványnak szánták, aztán mégis elnézést kértek, amiért rasszista kifestőt terjesztettek. 

A rajzokat hétfőn, az észak-rajna-vesztfáliai parlamenti képviselőcsoport egy rendezvényén osztották ki, és többek közt török zászlót lengető, fegyveres férfiakat ábrázoltak. Egy másik oldalon tetőtől talpig beöltözött nőket rajzoltak egy úszómedencébe, ahol feketék zaklatják a női fürdőzőket. 

A képviselők szerdán azt mondták, „szervezeti hiba” miatt terjesztették a kifestőket, amelyek miatt a rendőrségen is feljelentették őket. Az AfD elismerte, hogy „a rajzok közt vannak olyanok, amelyek egyértelműen nincsenek rendben, és nem egyeznek a parlamenti frakció álláspontjával”. Ígéretük szerint megvizsgálják, közpénzből finanszírozták-e a kifestőt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér