Fenyegette és összeverte a polgármestert egy férfi, mert félreértette a parlamenti közvetítést

bűnügy
2020 február 20., 08:28

„Időzített bombán ülsz, nem lennék most a helyedben! Sportemberrel ne húzz ujjat! Boksz Anti bá szavai lebegjenek előtted (erős ütésed van Józsi, kerüld a verekedést.)”Egy 58 éves, Heves megyei férfi hosszú időn át a fentiekhez hasonló levelekkel fenyegette, majd súlyosan bántalmazta polgármesterét, ezért a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt ellene.  

A közlemány szerint a férfi évekkel ezelőtt félreértette a parlamenti tévéközvetítést, és azt hitte, az országgyűlési képviselők „szegénységi pénzt” szavaztak meg egyes rászorulók számára. Szerinte ez havi 160 ezer forintot jelentett volna az ő esetében, de a polgármester szándékosan nem volt hajlandó kifizetni neki.

Ezért 2015-től kezdve rendszeresen követelte a pénzt az önkormányzattól, ahogy telt az idő, egyre durvább hangnemben. „Nem fizetés esetén megregulázlak, nem mi halunk meg, ha meg kell halnod” - írta egyszer.

2018 májusában már több, mint 12 millió forintot követelt tőle azzal, hogy 

 „Box, Taekwon-Do Önvédelmi és támadó sport, remélem elég lesz hozzá, hogy a kért összeget kikapja a család, jöjjön meg az eszed és fizess!"Mivel csak nem érkezett meg a pénz, 2019. október 8-án reggel megvárta a polgármestert a munkahelye előtt, két fémcsővel többször fejen ütötte, majd a testét is ütlegelte, és közben hangosan kiabált vele. A polgármester súlyos, nyolc napon túl gyógyuló séülést szenvedett. 

”A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, bántalmazással, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja a jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogva tartott, kóros elmeállapotú elkövetőt – akivel szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt” - áll az ügyészségi közleményben.