Mégiscsak részt vett a Fidesz pártalapítványa az évértékelő szervezésében

A Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány elismerte, hogy társszervezőként ők is részt vettek Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjének szervezésében, írja a Népszava

Ez azért fontos, mert a beszédet több katonai vezető egyenruhában hallgatta a helyszínen, pedig az 1993-as honvédelmi törvény szerint katona pártrendezvényen nem viselhet egyenruhát, kivéve, ha „az állományilletékes parancsnok engedélyt ad, illetve ha olyankor a katonai szervezetet hivatalosan képviseli”. 

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és a katonák Fotó: Németh Szilárd/Facebook

A Honvédelmi Minisztérium korábban azt mondta a Népszavának, hogy az évértékelő „nem pártrendezvény volt, hanem kormányzati évértékelő”, majd később, amikor rákérdeztek a Fidesz pártalapítványának szerepére, azt írták: az évértékelő „kormányzati és civil rendezvény volt.”

Kedden Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is arra hivatkozott, hogy az évértékelőt nem egy párt, hanem „az 1995-ben Mádl Ferenc által alapított Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, egy valódi civilszervezet rendezte.” 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó