Az Állami Számvevőszék gyakorlatilag lopással vádolja az MTA 11 kutatóintézetét

"Lezárult 11 MTA kutatóintézet, kutatóközpont ellenőrzése" - jelentette be honlapján az Állami Számvevőszék. Az oldalon megjelent szűkszavú közleményükből lényegében semmi lényeges nem derül ki, ott csak azt összegzik, hogy milyen fontos Magyarország versenyképességének és gazdasági fejlődésének szempontjából a kutatás-fejlesztésre és az innovációra fordított források eredményes felhasználása.

A linkelt vizsgálati jelentésekben - melyek közül egy se rövidebb 21 oldalánál - van egy közös pont. A vizsgálatot összegző fejezetben mindegyikről megállapítják, hogy az adott intézet vagy a közvagyon megőrzését, vagy az azzal való felelős gazdálkodást nem biztosította, magyarán a források lenyúlásával vádolják a kutatóintézeteket, amiket az állam tavaly már elvett az MTA-tól.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér