A Szent László Kórházban két hétre karanténba zárnak 11, Olaszországból hazatérő középiskolást és a kísérőiket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és a busz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Lombardia tartományban rövid időn belül megtöbbszöröződött, 90-re nőtt az igazoltan fertőzött esetek száma, és több északi tartományban is nő a betegek száma.

A magyar iskolások szálláshelye csak 13 km-re volt a lezárt területtől, a tanulók sokat ingáztak tömegközlekedéssel Milánó északkeleti térségében a pár hetes ott-tartózkodásuk alatt. Erre tekintettel és a diákok meg a magyar lakosság lehető legmagasabb szintű védelme érdekében hozta meg az NNK az említett járványügyi intézkedést – közölték.

Korábban a Belügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs soron kívüli tájékoztatást kért az olasz hatóságoktól.

Egészségügyi szakemberek egy római repülőtéren egy Vuhanból érkező repülő fogadására készülnek 2020. január 23-án.Fotó: Aeroporto Di Roma/AFP

A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt javasolja, hogy az észak-olaszországi utazást tervezők a koronavírus-járvány miatt a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó