Befejezték a nyomozást a 75 éves kecskeméti férfi ügyében, aki egy sörétes puskával akarta megölni a volt élettársát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított nyomozást egy kecskeméti férfival szemben, aki le akarta lőni a volt élettársát.

A gyanúsított és a párja néhány hónappal korábban szakítottak, de a férfi ebbe nem törődött bele. Végül tavaly július 24-én fogta az engedéllyel tartott, de szabálytalanul átalakított sörétes lőfegyverét, és elment a volt élettársa munkahelyére, ahol fegyvert fogott az asszonyra. A nő a pult mögé bújva egy gázsprével próbálta ártalmatlanná tenni a támadót, aki dulakodni kezdett egy, az üzletben lévő férfival. Eközben a kezében tartott puska elsült, de a sörétek senkit nem találtak el.

Fotó: police.hu

A helyszínen elfogott férfit a megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Az emberölés kísérlete mellett zaklatás bűntettével is gyanúsítják, mivel a szétköltözésük után telefonon és személyesen is folyamatosan háborgatta a volt élettársát azért, hogy kibéküljenek. A zaklató magatartás az idő múlásával fenyegetővé vált, és végül a júliusi eseményekhez vezetett.

A letartóztatásban lévő 75 éves gyanúsított ügyében a nyomozók az iratokat vádemelési javaslattal átadták a főügyészségnek. (police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó