Befejezték a nyomozást a 75 éves kecskeméti férfi ügyében, aki egy sörétes puskával akarta megölni a volt élettársát

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított nyomozást egy kecskeméti férfival szemben, aki le akarta lőni a volt élettársát.

A gyanúsított és a párja néhány hónappal korábban szakítottak, de a férfi ebbe nem törődött bele. Végül tavaly július 24-én fogta az engedéllyel tartott, de szabálytalanul átalakított sörétes lőfegyverét, és elment a volt élettársa munkahelyére, ahol fegyvert fogott az asszonyra. A nő a pult mögé bújva egy gázsprével próbálta ártalmatlanná tenni a támadót, aki dulakodni kezdett egy, az üzletben lévő férfival. Eközben a kezében tartott puska elsült, de a sörétek senkit nem találtak el.

Fotó: police.hu

A helyszínen elfogott férfit a megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Az emberölés kísérlete mellett zaklatás bűntettével is gyanúsítják, mivel a szétköltözésük után telefonon és személyesen is folyamatosan háborgatta a volt élettársát azért, hogy kibéküljenek. A zaklató magatartás az idő múlásával fenyegetővé vált, és végül a júliusi eseményekhez vezetett.

A letartóztatásban lévő 75 éves gyanúsított ügyében a nyomozók az iratokat vádemelési javaslattal átadták a főügyészségnek. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó