30 kilós pontyot köröz a Nébih

A horgászok segítségét kéri a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata egy, korábban a Gyékényesi kavicsbánya-tavakból többször megfogott ponty jelenlegi élőhelyének maghatározásában - írják a Nébih honlapján. Erről a halacskáról volna szó:

A gond az, hogy a pontyot több alkalommal kifogták és visszaengedték 2017-ben a Gyékényesi kavicsbánya-tavaknál, de 2018-ban meg már egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei halastóból fogták ki, és képet is készítettek róla, de hogy pontosan melyik halastóról van szó, azt nem lehet biztosan megállapítani. A Nébih által felkért szakértő ugyanakkor megállapította, hogy ugyanarról a pontyról van szó, valaki tehát ellophatta.

A Nébih kér minden horgászt, aki úgy gondolja, 2018-ban vagy azután valahol ezt a halat fogta ki, hogy jelentkezzen náluk, ha lehet, képpel, ezzel segítve a hatóságot a hal jelenlegi tartózkodási helyének beazonosításában.

„Egy 30 kg egyedsúlyú ponty egyed felnevelése a halgazdálkodásra jogosult több évtizedes munkája, feketepiaci értéke éppen ezért 700-800.000 Ft. Minden természetet, horgászatot szerető ember érdeke, hogy nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeink halállománya fennmaradjon. Az ÁHSZ célul tűzte ki a horgászattal-halászattal kapcsolatos feketegazdaság felszámolását, ebben kérjük most a horgászok segítségét” - írja a Nébih.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.