Autó hajtott a karneválozók közé egy német kisvárosban

Többen is megsérültek, mikor egy ezüst Mercedes hajtott a karneválozó emberek közé a 6800 lakosú német kisvárosban, a Hessen tartományban lévő Volkmarsenben. A helyi média szerint sok gyerek van a sérültek között, de halottakról egyelőre nem érkezett hír.

Az eddig ismert információk szerint legalább 10 (más források szerint 15) ember sérült meg, az autó akkor hajtott közéjük, mikor egy helyi farsangi felvonulást néztek.

A rendőrség őrizetbe vette az autó vezetőjét. (DW)

UPDATE 17:40

A Spiegel szerint a sofőr szándékosan hajtott a tömegbe, a tartományi kormány pedig egyelőre annyit közölt, „nem lehet kizárni, hogy támadás történt”. Az indítékról ugyanakkor egyelőre nem derült ki semmi.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér