Letartóztattak egy szaúdi rapperlányt és a klipje összes szereplőjét, mert a mekkai nőkről mert rappelni

Klasszikus dolog rapperként az ember szülővárosának csajait dicsérni. Ezt tette Asayel Slay szaúdi muszlim rapper is, akkora sikerrel, hogy nemcsak őt tartóztatták le az Amerika-szövetséges királyság hatóságai, hanem aranyos hangulatú klipjének összes szereplőjét is. 

A probléma valószínűleg az volt a Mekkai lány című számmal, hogy pont a Próféta szülővárosából származó nőket istenítette, ami nagyon nem tetszett a kizárólag férfiakból álló hatóságoknak. Az eset a vaskézzel irányított diktatúrában is akkora hullámokat vert, hogy közleményt adtak ki róla, amiben azzal vádolják a zenészt, hogy megsértette a város lakóinak szokásait és hagyományait.

A számban a róla szóló hírek szerint nincs semmi sértő, a kendőt viselő Asayel Slay olyanokról rappel egy kávézóban, hogy a mekkai lányok erősek és szépek. Alkohol, drog, szex vagy erőszak szóba sem kerül benne, sőt kifejezetten pozitívan szól a házasságról. Egy jellegzetes része nyersfordításban nagyjából úgy hangzik, hogy

"Nem kell más neked, mint egy mekkai lány / Na idegesítsd fel, mert megbánod / Vele összeházasodhatsz / És olyan lesz az életed, mint a paradicsomban."

A helyi hatóságok twitje szerint a letartóztatásokat Kalid bin Fejszál, Mekka hercege rendelte el. A Youtube szaúdi kérésre, szégyenteljes módon hajlandó volt eltávolítani a klipet, amit azóta valaki más újra kiposztolt, egyelőre itt nézhető meg, egyébként nem is rossz:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.