Letartóztattak egy szaúdi rapperlányt és a klipje összes szereplőjét, mert a mekkai nőkről mert rappelni

Több 444 videó?
Szeretném

Klasszikus dolog rapperként az ember szülővárosának csajait dicsérni. Ezt tette Asayel Slay szaúdi muszlim rapper is, akkora sikerrel, hogy nemcsak őt tartóztatták le az Amerika-szövetséges királyság hatóságai, hanem aranyos hangulatú klipjének összes szereplőjét is. 

A probléma valószínűleg az volt a Mekkai lány című számmal, hogy pont a Próféta szülővárosából származó nőket istenítette, ami nagyon nem tetszett a kizárólag férfiakból álló hatóságoknak. Az eset a vaskézzel irányított diktatúrában is akkora hullámokat vert, hogy közleményt adtak ki róla, amiben azzal vádolják a zenészt, hogy megsértette a város lakóinak szokásait és hagyományait.

A számban a róla szóló hírek szerint nincs semmi sértő, a kendőt viselő Asayel Slay olyanokról rappel egy kávézóban, hogy a mekkai lányok erősek és szépek. Alkohol, drog, szex vagy erőszak szóba sem kerül benne, sőt kifejezetten pozitívan szól a házasságról. Egy jellegzetes része nyersfordításban nagyjából úgy hangzik, hogy

"Nem kell más neked, mint egy mekkai lány / Na idegesítsd fel, mert megbánod / Vele összeházasodhatsz / És olyan lesz az életed, mint a paradicsomban."

A helyi hatóságok twitje szerint a letartóztatásokat Kalid bin Fejszál, Mekka hercege rendelte el. A Youtube szaúdi kérésre, szégyenteljes módon hajlandó volt eltávolítani a klipet, amit azóta valaki más újra kiposztolt, egyelőre itt nézhető meg, egyébként nem is rossz: