Elkapta a koronavírust az egyik magyar a Diamond Princess hajón

Pozitív lett a Japán mellett karanténba helyezett hajón dolgozó egyik magyar állampolgár koronavírustesztje, jelentette be Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára hétfőn. Az államtitkár elmondása szerint egyelőre nem lázas és nem köhög. A japán hatóságok még a hajón elkülönítették. Várhatóan két-három napon belül vagy egy kórházba, vagy egy megfigyelőközpontba szállítják át, ahol újabb teszteket végeznek rajta. 

A Diamond Princess JokohamábanFotó: Masahiro Sugimoto/The Yomiuri Shimbun

A Diamond Princess üdülőhajón fedélzetén 3700 utas és dolgozó tartózkodott. A tengerjárót azután vonták karantén alá február 5-én Japán mellett, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült: elkapta a vírust. Majd a hajón a fertőzés tovább terjedt

Végül két hét után, február 19-én feloldották a karantént, így az utasok a következő napokban elhagyták a hajót. Azonban a személyzet jelentős része a hajón maradt. A fedélzeten összesen három magyar állampolgár tartózkodott. Közülük egy magyar testvérpár zenészként, egy harmadik magyar pedig felszolgálóként dolgozott.  A másik két magyar tesztje negatív lett.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó