Vizsgálatot rendelt el a rendőrség a migránsokból gúnyt űző TikTok-videó ügyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A rendőrség elítéli a mások emberi méltóságát sértő megnyilvánulásokat, hangulatkeltő bejegyzéseket. A konkrét videó kapcsán a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes vizsgálatot rendelt el” -  írta az Index kérdéseire az  Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya, miután a lap egy, a TikTokra nemrég felkerült videó ügyében érdeklődött.

A videót egy, valószínűleg egy rendőrautó anyósülésén ülő személy készítette, minden bizonnyal a Magyarország déli határán húzódó kerítés mellett. Az látható rajta, hogy a videó készítője egy telefonon elindítja a Ballag már a vén diák kezdetű ballagási éneket, majd a kamerát a határkerítésre fordítja, amin túl a rendőrautóval egy tempóban migránsok gyalogolnak. A készítő gondolta annyira viccesnek a felvételt, hogy feltöltse a TikTokra. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót