A Bayern Londonban verte a Chelsea-t hárommal, a Barcelona döntetlen játszott Nápolyban

bajnokok ligája
2020 február 25., 22:08

A Bayern München alighanem elrendezte a továbbjutást a BL-nyolcaddöntő első meccsén, miután Londonban nyertek a Chelsea ellen 3-0-ra. Az 51. és az 54. percben Gnabry lőtt gólt, mindkétszer Lewandowski passzából.

Az első:

link Forrás

És a második:

link Forrás

Gnabry 6 gólt szerzett eddig a BL-ben, mind a hatot Londonban (négyet a Tottenham, kettőt a Chelsea ellen).

Aztán a gólpasszok után gólt is lőtt Lewandowski. Érdemes nézni, hogy a társai nem őt, hanem a gólpasszt adó Daviest indultak ünnepelni.

link Forrás

Ezután kiállították még a Chelsea-ből Alonsót. Münchenben kellene feltámadnia az angoloknak, a látottak alapján erre semmi esély.

A másik meccs, a Napoli-Barcelona első félideje meglehetősen unalmas volt. Gattuso terve az volt, hogy az olaszok megszállják a saját térfelüket a kaputól 18-25 méterre, a katalánoké pedig nem tudni, mi volt. Mindenféle ötlet nélkül passzolgattak, Messi kedvetlenül sétálgatott 1 vagy 2 védő társaságában, időnként visszalépett a labdáért, de ő sem tudott kinek passzolni a védőerdőben. Ha eljutottak az oldalvonalig, onnan rendre rossz passzokat küldtek középre. Aztán a semmiből a 30. percben a Napoli megszerezte a vezetést, Firpótól a saját térfelén elpattant egy visszapasszolt labda, elvették tőle, a kontra végén Mertens 16-ról senkitől nem zavartatva berúgta.

link Forrás

Ezután a szünetig folytatódott minden úgy, mint addig, hiába volt a katalánoknál többet a labda, a 16-oson belülre nem tudták azt eljuttatni, de még lövőhelyzetben sem kerültek távolról, nem is találták el a kaput.

A második félidőben Busquets előbb úgy letalpalta a gólszerző Mertenst, hogy a belgát le is kellett cserélni, aztán az 58. percben egyenlített a Barcelona. Busquets adott szép passzt Semedónak, aki beadott jobbról, Griezmann bevágta.

link Forrás

Jobb lett a meccs, a Napoli is támadni kezdett, Milik passza után Callejón egyedül maradt Ter Stegennel szemben, de a német kapus kivédte a lövést. Aztán a Barcelona az addigi legszebb támadását vezette, Messi nagy csellel játszotta magát tisztára két védő között, kitette Vidalnak, aki bepasszolta középre, Messi rástartolt, de belecsúszott Ospina mellkasába. Nem volt szándékos, de sárgát kapott érte az argentin.

link Forrás

Az olaszok kicsit elfogytak a végére, a Barcelona passzolgatása a korábbi tanácstalanság után már inkább magabiztos labdatartás volt, amiből sokkal könnyebb jutottak el a kapuig, mint az első félidőben. Aztán az utolsó percekben kiállították a katalánoktól Vidalt és bokasérülés miatt le kellett cserélni Pique-t. Maradt az 1-1.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.