A magyar állam részesedést vásárolna a Rail Cargo Hungaria társaságban

„Kedvezőek a feltételek” ahhoz, hogy a magyar kormány és az osztrák Rail Cargo Group megállapodjon a Rail Cargo Hungaria (RCH) részleges visszavásárlásáról - írja a Magyar Nemzet. Az RCH az osztrák állami vasúttársaság árufuvarozó cégének magyar leányvállalata, korábban MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt. volt, miután kivált a MÁV-ból. Az osztrák vállalat 2008-ban vásárolta meg.

A magyar kormány régi törekvése, hogy újra tulajdonos legyen olyan stratégiai fontosságú cégekben, amelyeket 2010 előtt privatizáltak, írja a Magyar Nemzet. 

Kovács Imre, az RCH elnöke azt mondta: ha a kormány a tulajdonszerzés mellett dönt, olyan vállalatba száll be, ami Európa második legnagyobb vasúti árufuvarozó cégcsoportjának egyik legfontosabb társasága, egyben a magyarországi vasúti export meghatározó szereplője. 

Az RCH-nak ma 45 korszerű mozdonya van.  Kovács Imre szerint „az együttműködés irányába mutat az is, hogy Európa, valamint a magyar kormány számára is kiemelt jelentőségű a fenntartható fejlődés és a klímavédelem támogatása, a zöldfordulat pedig kiváló lehetőséget kínál a környezetbarát vasúti árufuvarozás részarányának növelésére az erősen szennyező közúti szállítással szemben”. (MTI, Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér