Kásler: A tiltakozók aránya csekély, szeptembertől jön az új NAT

Fotó: botost/444.hu

Kásler Miklós EMMI-miniszter szerint 

szeptemberre minden elkészül, és a következő tanévben bevezetik az új nemzeti alaptantervet.

A miniszter erről a Kossuth rádióban beszélt az MTI tudósítása szerint.

„A tankönyvek készen lesznek, a tankönyvek kiadása és forgalmazása biztosítható”, mondta, és hozzátette: „semmilyen körülményt nem lát, ami akadályozná a Nat és a kerettantervek bevezetését”.

„Soha nem tudjuk elérni, hogy mindenki elégedett legyen, de ez a tanterv a jelenlegi adottságok alapján készült, és lényeges továbblépést jelent az előző tantervhez képest” - mondta. Arra hivatkozott, hogy „Magyarországon mintegy háromezer középiskola van, és összesen hét iskolából tiltakoztak a Nat bevezetése ellen, illetve néhány egyetemi oktató csatlakozott hozzájuk, a tiltakozók aránya tehát csekély, egy százalék alatti”. (Valójában ennél több tantestület tiltakozott.)

Kásler szerint a tantervek 19 tantárgyról szólnak, mégis szinte kizárólag a magyar irodalom és a történelem kerül a viták középpontjába. A miniszter szerint azonban ezek nem érdemi észrevételek, hanem „politikai megfontolások”. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó