A ditrói pékség békülni látszik a Srí Lanka-i alkalmazottak miatt háborgó helyiekkel

A Transindex írta meg, hogy találkozott egymással Köllő Csaba, a Ditrói Pékség igazgatója és Biró Károly segédlelkész. A Facebookon kedden mindketten azt írták, hogy sikerült a nézeteltéréseket rendezni. A pékség biztosította a segédlelkészt, hogy az 5 évvel ezelőtti problémák már megoldódtak a cégnél, és várják a ditrói szakemberek jelentkezését, akiket szívesen alkalmaznának. A segédlelkész szerint is sikerült tisztázni a félreértést, és munkavállalásra biztatta a ditróiakat.

Puskás Elemér polgármester azt nyilatkozta, az érintettek „normális lépéseket” tettek, „kezd megoldódni a konfliktus”. A pékségben most 3 Srí Lanka-i vendégmunkás dolgozik és további 3 nepáli érkezésére számítanak, akik rakodómunkásként fognak majd dolgozni.

Mahinda (b) és Plumal Srí Lanka-i vendégmunkások dolgoznak a Ditrói pékségben a székelyföldi Ditróban 2020. február 3-án.Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Corina Constantin, a külföldi munkaerőt közvetítő bukaresti cég közölte: egy másik ditrói vállalat is jelezte feléjük, hogy ők is alkalmaznának külföldieket, szám szerint 5-10 embert.

Két hete még ditróiak követelték, hogy a pékség vegye figyelembe a helyiek nyugalmát, önbecsülését, hagyományait és vallási szokásait, kérjen nyilvánosan bocsánatot a lakosságtól a település jó hírének megsértése miatt, és mutassa be a Srí Lanka-i pékek szakképesítésének bizonyítékait meg az egészségügyi vizsgálati lapjukat. (Transindex)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér