A ditrói pékség békülni látszik a Srí Lanka-i alkalmazottak miatt háborgó helyiekkel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Transindex írta meg, hogy találkozott egymással Köllő Csaba, a Ditrói Pékség igazgatója és Biró Károly segédlelkész. A Facebookon kedden mindketten azt írták, hogy sikerült a nézeteltéréseket rendezni. A pékség biztosította a segédlelkészt, hogy az 5 évvel ezelőtti problémák már megoldódtak a cégnél, és várják a ditrói szakemberek jelentkezését, akiket szívesen alkalmaznának. A segédlelkész szerint is sikerült tisztázni a félreértést, és munkavállalásra biztatta a ditróiakat.

Puskás Elemér polgármester azt nyilatkozta, az érintettek „normális lépéseket” tettek, „kezd megoldódni a konfliktus”. A pékségben most 3 Srí Lanka-i vendégmunkás dolgozik és további 3 nepáli érkezésére számítanak, akik rakodómunkásként fognak majd dolgozni.

Mahinda (b) és Plumal Srí Lanka-i vendégmunkások dolgoznak a Ditrói pékségben a székelyföldi Ditróban 2020. február 3-án.Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Corina Constantin, a külföldi munkaerőt közvetítő bukaresti cég közölte: egy másik ditrói vállalat is jelezte feléjük, hogy ők is alkalmaznának külföldieket, szám szerint 5-10 embert.

Két hete még ditróiak követelték, hogy a pékség vegye figyelembe a helyiek nyugalmát, önbecsülését, hagyományait és vallási szokásait, kérjen nyilvánosan bocsánatot a lakosságtól a település jó hírének megsértése miatt, és mutassa be a Srí Lanka-i pékek szakképesítésének bizonyítékait meg az egészségügyi vizsgálati lapjukat. (Transindex)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót