Az amerikai bankszektor 2019-et minden idők második legnagyobb nyereségével zárta

Az amerikai bankszektor a tavalyi évet minden idők második legnagyobb nyereségével, 233,1 milliárd dollárral zárta, ami 1,5 százalékkal kisebb a 2018. évinél.

Az amerikai szövetségi betétbiztosítási alap (FDIC) közölte, hogy a szerény visszaesést részben a jegybanki alapkamat kétszeri csökkentése okozta a második félévben. Emiatt ugyanis a csaknem 5300 amerikai bank és takarékpénztár nettó kamatbevétele éves összevetésben 2,4 százalékkal mérséklődött 2018-hoz képest.

Az FDIC kimutatásai szerint a tavalyi utolsó negyedévben az ágazati profit 6,9 százalékkal esett vissza 2018 utolsó három hónapjához képest.

A problémásnak ítélt bankok száma a tavalyi negyedik negyedév végén 2006 óta a legalacsonyabb, 51 volt az egy évvel korábbi 60 után.

Az FDIC adatai szerint tavaly négy bank ment csődbe az USA-ban, miután tavalyelőtt egy sem. Idén eddig egy banknak kellett lehúznia a rolót. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér