Batmobillal verette Moszkva belvárosában, a rendőrök nem értékelték

Batmobilra emlékeztető csodajárgánnyal szelte a moszkvai utakat egy 32 éves férfi, míg le nem kapcsolták a rendőrök, írja az AFP. A tulajdonos jókora bírságra számíthat, mivel megsértett egy sor előírást:

  • az autót eleve illegálisan szerelték össze egy műhelyben,
  • nem regisztrálták hivatalosan járműként,
  • nem felel meg a biztonsági szabályoknak, és
  • hosszabb a megengedett hat méternél.
Fotó: HANDOUT/AFP

A leírás szerint az autó páncélozott, van benne éjjellátó kamera, hőkamera, lézeres célzókészülék és

kamufegyver, ami lövöldözésre emlékeztető hangot ad ki.Az autó az Egyesült Államokban készült, majd Oroszországban alakították Batmobil-hasonmássá, egészen pontosan azzá, amit a 2016-os „Batman Superman ellen” című filmben lehetett látni. A kocsit tavaly októberben hirdették meg 55 millió rubelért, vagyis nagyjából 260 millió forintért. 

Így néz ki a filmben látott verzió: 

Fotó: Clay Enos / Dune Entertainment //Collection Christophel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér