Váltóhamisítás miatt 19 év börtönre ítélték a Jan Kuciak megöletésével gyanúsított Marian Kocnert

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Első fokon ítéletet hozott a bíróság annak a Marián Kočnernek (és vádlott-társának, Pavol Ruskónak) a váltóhamisítási ügyében, akit többek között a 2018-ban elkövetett Ján Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolnak - adta hírül a felvidéki Új Szó.

Kočnert és Ruskót is 19 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ám egyelőre nem kell börtönbe vonulniuk, az első fokú ítélet ellen ugyanis mindketten fellebbeztek. Kočner jelenleg vizsgálati fogságban van a többi ügye miatt, és továbbra is ott marad.

A per vádirata szerint Marián Kočner és Pavol Rusko négy hamis váltót (értékpapírokat) állított ki, amiket mellékletként mutattak be a fizetési meghagyásokhoz. Ezzel 69 millió euróhoz jutottak volna.

Ez csak egy ügy a sok közül, amiben Kočnert gyanúsítják. A szlovák üzletembert gyanúsítják a szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és barátnője meggyilkolásának megrendelésével, valamint a Gatex cég ügyében is vádat emeltek ellene hűtlen kezelés miatt. Ruskót a váltóhamisítás mellett üzlettársa, Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolásának előkészítésével is vádolják. Ezekben az ügyekben egyelőre nem született döntés. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó