Váltóhamisítás miatt 19 év börtönre ítélték a Jan Kuciak megöletésével gyanúsított Marian Kocnert

Első fokon ítéletet hozott a bíróság annak a Marián Kočnernek (és vádlott-társának, Pavol Ruskónak) a váltóhamisítási ügyében, akit többek között a 2018-ban elkövetett Ján Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolnak - adta hírül a felvidéki Új Szó.

Kočnert és Ruskót is 19 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ám egyelőre nem kell börtönbe vonulniuk, az első fokú ítélet ellen ugyanis mindketten fellebbeztek. Kočner jelenleg vizsgálati fogságban van a többi ügye miatt, és továbbra is ott marad.

A per vádirata szerint Marián Kočner és Pavol Rusko négy hamis váltót (értékpapírokat) állított ki, amiket mellékletként mutattak be a fizetési meghagyásokhoz. Ezzel 69 millió euróhoz jutottak volna.

Ez csak egy ügy a sok közül, amiben Kočnert gyanúsítják. A szlovák üzletembert gyanúsítják a szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és barátnője meggyilkolásának megrendelésével, valamint a Gatex cég ügyében is vádat emeltek ellene hűtlen kezelés miatt. Ruskót a váltóhamisítás mellett üzlettársa, Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolásának előkészítésével is vádolják. Ezekben az ügyekben egyelőre nem született döntés. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó