Hatszor annyi koronavírus-halott lehet Iránban, mint ahányat eddig hivatalosan beismertek

Eddig is sokan kétségbe vonták az iráni rezsim által hivatalosan bevallott számokat, de a BBC most valóságos bombát robbantott azzal a friss hírével, miszerint iráni egészségügyi forrásból szerzett értesülésük szerint az országban már 210 halottja van a koronavírus-járványnak. 

A hivatalosan eddig bevallott szám 34 áldozat, ami kevesebb, mint hatoda az új adatnak. Hivatalosan 388 fertőzöttről tudni. A BBC szerint a legtöbb áldozat Teheránban és a járvány iráni kezdőpontján, Kom városában halt meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér