Az evangélikus egyház kéri a híveket, hogy ne igyanak közös kehelyből és kerüljék a kézfogást az istentiszteleteken

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus világméretű terjedése miatt a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa a testi kontaktus kerülését kéri az istentiszteleteken. Egy szombati körlevélben azt kérték a hívektől, hogy az általánosságban ajánlott sűrű és alapos kézmosás mellett 

kerüljék egyházi alkalmaikon a testi kontaktussal járó kézfogást mind a úrvacsoraosztás előtt a béke megosztásakormind a kimenetelkor, amikor szokás szerint a kapuban álló lelkész kezet fog és néhány szót vált a templomból távozó hívekkel.

Javasolják továbbá, hogy a lelkészek és a hívek fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályok betartására az úrvacsoraosztáskor. Azt kérik, hogy kerüljék a közös kehelyből ivást. Amennyiben nincs mód külön kis kelyhek használatára, akkor a lelkész mártsa az ostyát a kehelybe, és úgy adja azt oda a híveknek.

 Hozzátették: a szabályok betartása mellett jó lelkiismerettel bátoríthatják híveiket arra, hogy a 

„járványveszély idején is keressék az istentiszteleti közösséget és éljenek a szentséggel, különösen az úrvacsora évében”.

Az Operatív Törzs szombati közlése szerint itthon eddig 115 mintát vizsgáltak meg, de továbbra sem találtak koronavírussal fertőzött embert, és nem tartják indokoltnak szigorúbb intézkedések bevezetését.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó