Az idei volt a legmelegebb tél Moszkvában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az állami meteorológiai intézet szombati közlése szerint mióta mérik, még sosem volt ilyen meleg a tél Oroszország fővárosában. Az elmúlt hónapokban a szokásosnál sokkal kevesebb hó is esett.

Roman Vilfand, az időjáráselőrejelző központ vezetője a TASZ hírügynökségnek azt mondta, december és február között mért átlaghőmérséklet 2,5 fok volt. Ezzel jócskán lepipálta az eddig rekordot, ami mínusz 2,8 fok volt 1960-61 telén.  Vilfand szerint az ekkora különbség nagyon ritka. Oroszországban 140 évvel ezelőtt kezdték mérni az időjárást.

"Biztos vagyok benne, hogy egy ideig nem lesz újra ilyen meleg telünk" - mondta. Hozzátette, szerinte az egész országra is érvényes lenne a rekord, de még zajlik az adatok feldolgozása. 

2019 egyúttal a legmelegebb év is volt Oroszországban. 

(AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér