Az idei volt a legmelegebb tél Moszkvában

Az állami meteorológiai intézet szombati közlése szerint mióta mérik, még sosem volt ilyen meleg a tél Oroszország fővárosában. Az elmúlt hónapokban a szokásosnál sokkal kevesebb hó is esett.

Roman Vilfand, az időjáráselőrejelző központ vezetője a TASZ hírügynökségnek azt mondta, december és február között mért átlaghőmérséklet 2,5 fok volt. Ezzel jócskán lepipálta az eddig rekordot, ami mínusz 2,8 fok volt 1960-61 telén.  Vilfand szerint az ekkora különbség nagyon ritka. Oroszországban 140 évvel ezelőtt kezdték mérni az időjárást.

"Biztos vagyok benne, hogy egy ideig nem lesz újra ilyen meleg telünk" - mondta. Hozzátette, szerinte az egész országra is érvényes lenne a rekord, de még zajlik az adatok feldolgozása. 

2019 egyúttal a legmelegebb év is volt Oroszországban. 

(AFP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.