Az idei volt a legmelegebb tél Moszkvában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az állami meteorológiai intézet szombati közlése szerint mióta mérik, még sosem volt ilyen meleg a tél Oroszország fővárosában. Az elmúlt hónapokban a szokásosnál sokkal kevesebb hó is esett.

Roman Vilfand, az időjáráselőrejelző központ vezetője a TASZ hírügynökségnek azt mondta, december és február között mért átlaghőmérséklet 2,5 fok volt. Ezzel jócskán lepipálta az eddig rekordot, ami mínusz 2,8 fok volt 1960-61 telén.  Vilfand szerint az ekkora különbség nagyon ritka. Oroszországban 140 évvel ezelőtt kezdték mérni az időjárást.

"Biztos vagyok benne, hogy egy ideig nem lesz újra ilyen meleg telünk" - mondta. Hozzátette, szerinte az egész országra is érvényes lenne a rekord, de még zajlik az adatok feldolgozása. 

2019 egyúttal a legmelegebb év is volt Oroszországban. 

(AFP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!