Szinte minden kórházban lesz elkülönítő a koronagyanús esetekre

Az országos tisztifőorvos a héten aláírta azt az utasítást, ami alapján már nem csak a fővárosi Szent László kórház fogadja a koronagyanús eseteket, hanem szinte minden ellátó, írja a birtokába került utasítás alapján a Népszava. Az elkülönítőket a fertőzőbetegeket ellátó osztályokon úgy kell kialakítani, hogy azok lehetőleg előtérrel rendelkező, jól szellőztethető és egyágyas szobák legyenek. Az elkülönített részlegen a nap 24 órájában biztosítani kell elegendő orvost és ápolót, ha másként nem megy, akkor más osztályokról átcsoportosítva.

Ugyanakkor ha az elkülönített beteg mintája koronavírusra pozitív lesz, akkor azonnal mentővel a Szent László kórházba kell szállítani. Az elkülönített beteggel  érintkező egészségügyi dolgozóknak védőköpenyt, kesztyűt és munkavédelmi maszkot, szemüveget kell viselniük.

Az utasítás szerint a betegek  indokolatlanul nem hagyhatják el a kórtermet, a látogatóik számát minimalizálni kell, és azok is csak védőöltözetben léphetnek be a szobájába. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér