Gyurcsány szerint három komplett MSZP-szervezet készül átlépni a DK-ba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gyurcsány Ferenc folytatja az MSZP bekebelezését, legalábbis hétfő este az ATV-n arról beszélt, hogy folyamatban három komplett vidéki szervezet csatlakozása a DK-hoz, de állítása szerint ő ezt minden erejével gátolja, mert az MSZP jelenlegi lelkiállapotában ezt nem tudná feldolgozni. Hozzátette: „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik.”

Gyurcsány Ferenc a 2006-s kampánybanFotó: VARGA GYOERGY/AP

De olyanokat is mondott, hogy ő volt a legjobban meglepve, amikor a III. és a XVIII. kerület MSZP-s polgármesterei közölték vele átlépési szándékukat a DK-ba.

És egyébként ha felesége, Dobrev Klára ezt ambicionálja, akkor Gyurcsány Ferenc támogatná, hogy legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó