Kétmillió eurós befektetéssel akarnak nemzetközi láncot csinálni egy magyar étteremből

Kétmillió eurót fektetett be két magyar kockázati tőkealap, az MFB-csoportba tartozó Hiventures és a Solus Capital egy Makery World Zrt nevű cég megalapításába, ami a Makery nevű, mulatónegyedbeli étteremből csinálna nemzetközi láncot. A Makery lényegében egy poénra épül, amennyiben nincs konyhája, hanem az benne az attrakció, hogy a vendégek az asztalukba épített főzőlapon, videós segítséggel főzik meg a vacsorájukat az előkészített nyers alapanyagokból.

A cég már alá is írt két franchise szerződést, így idén Bécsben és Stuttgartban nyílik ilyen étterem.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.