Kocsis Máté nem akar önálló környezetvédelmi minisztériumot, mert sok új állást kellene létrehozni

POLITIKA
2020 március 02., 17:29

A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy nincs szükség önálló környezetvédelmi minisztériumra, mert szerinte egy kormány „nem akkor tesz a legtöbbet a környezetvédelemért, ha létrehoz még egy minisztériumot meg sok új bürokrata állást, hanem akkor, ha minden tárca a gondolkodása előterében tartja az ügyet, és ekként hozzák meg a döntéseiket. Ez ugyanis nem egy terület a sok közül, hanem mindenhol jelen kell lennie”.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Arra a felvetésre, hogy 100 emberből egy sem tudná megmondani, hogy jelenleg is van egy államtitkár, aki a környezetvédelmi ügyekért felel, Kocsi Máté azt mondta: „Lehet, hogy kevesen tudják a nevét, de azt szinte mindenki, hogy a kormánynak van klímavédelmi akcióterve. Karácsony nevét például többen ismerik, de nem tudják, hogy mi a terve. Az előbbire szavazok, hitelesebb”.

Érdekes adat, hogy Rogán Antal vezetésével a propagandáért felelős Miniszterelnök Kabinetiroda mégis működik a kormányban, miközben létezik egy Miniszterelnökség és egy Miniszterelnöki Kormányiroda is. Egyébként az interjúban említett környezetügyért felelős államtitkár az Agrárminisztériumban dolgozik.