A vasárnap előállított gárdisták azzal védekeznek, hogy nem is oroszlán volt a mellényükre hímezve, hanem csak párduc

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Amikor a Mi Hazánk Mozgalom vasárnap felvonulással emlékezett Horthy Miklós kormányzóvá választására, többen a gárdistának öltöztek. Pedig 2011 óta törvény tiltja a gárdistáskodást. De már előtte is kormányrendelet tiltotta, hogy valaki nyilvános rendezvényen a feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját, vagy arra emlékeztető öltözéket viselje. Ezért a rendőrség vasárnap öt embert állított elő.

Gárdisták a Szent Korona másolatávalFotó: Halász Júlia/444

Az intézkedés ellen a Mi hazánk kedden tiltakozott a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt, ahol az érintettek közül is megjelentek hárman. 

Az MTI beszámolója szerint egyikük, Kunné Kerekes Marianna azt mondta, hogy hagyományőrzőként vettek részt a rendezvényen és 

a ruházatukon nem oroszlán (ez a feloszlatott Magyar Gárda egyik jelképe volt), hanem párduc szerepelt.Egy másik előállított, Silip Norbert kifogásolta, hogy az igazoltatás közben 

csaknem arra kényszerültek, hogy a Szent Korona másolatát a földre tegyék.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó