A Horthy-korszak nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszerét méltatták a felszólalók a Mi Hazánk felvonulásán 2020-ban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Száz éve választották kormányzóvá Horthy Miklóst, ebből az apropóból szervezett felvonulást a Mi Hazánk. Helyszíni tudósítónk szerint néhány száz ember gyűlt össze a Szent Gellért téren, innen vonulnak majd a Kossuth térre a demonstrálók. A téren összegyűlt kb. 50 ellentüntető is. A Szabadság híd pesti oldalán szintén ellentüntetők várták a horthystákat, itt rendőrkordon választja el egymástól a felvonulókat és az antifasisztákat.

Novák Előd szerint időszerű lenne díszpolgári címet adni HorthynakFotó: Halász Júlia/444

A Szent Gellért téren tartott beszédekben a felszólalók a Mérce tudósítása szerint Horthy Miklós érdemeit méltatták, köztük a szociális intézkedéseket, valamint a nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszert, a nyitóbeszédet mondó Novák Előd pedig egyenesen budapesti díszpolgári címet és szobrot követelt Horthynak.

A Horthy-korszak nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszerét nagyra tartó urakFotó: Halász Júlia/444

Ipolybalog plébánosa, György Ferenc pedig a felvidéki magyarok nevében megköszönte Horthynak a visszacsatolást, miután a jelenlevőkkel együtt elmondott egy miatyánkot.

Fotó: Halász Júlia/444

A szervezők a felvonulásra kihoztak egy Horthy-mellszobrot és a Szent Korona másolatát is, mert miért ne.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér