Felébredt téli álmából, és újra lecsapott Olaszország legkeresettebb medvéje, M49

Tavaly július óta nem sikerül elkapni az észak-olaszországi Trentino megyében garázdálkodó, 149 kilós, M49 kódnevű medvét, aki azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy bravúros körülmények között sikerült meglógnia a fogságból. Úgy tűnik, a viszonylag alacsony hőmérséklet ellenére már fel is ébredt téli álmából, ez úgy derült ki, hogy otthagyta a lábnyomait legutóbbi bűncselekménye helyszínén, egy trentinói méhészetben - írja a sztorit az elejétől szorosan követő La Stampa.

  • M49 egy 149 kilós, 3 és fél éves barnamedve.
  • A hatóságok tavaly azért rendelték el az állat elfogását, mert úgy ítélték meg, veszélyt jelent az emberekre és a háztáji állatokra.
  • M49 azonban pár órával fogságba esése után meg is szökött, három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon sikerült átjutnia.
  • Ezután Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti engedélyt adott az állat kilövésére.
  • A hírekben egyre többet szereplő állatot az olaszok azonban nagyon megkedvelték, olyannyira, hogy a környezetvédelmi miniszter, Sergio Costa is az oldalára állt. El is nevezte Pillangónak, utalva a medve sikeres és bravúros szökésére.
  • M49 legutóbb október közepén okozott kárt egy gazdálkodónak, amikor végzett egy bikájával. Ezután téli álomra szenderült.

Most azonban visszatért, és úgy tűnik, továbbra is a környék gazdáinak okoz majd fejfájást.

A képet egy helyi Facebook-csoportban posztolta a gazda.

A környékre egyébként kevesebb mint húsz évvel ezelőtt kezdték visszatelepíteni a barnamedvéket, miután már csak négy példány maradt belőlük. Az állatokat Szlovéniából hozták át. Jelenleg úgy 50 barnamedve él arrafelé. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó