Tavaly nyár óta 157 százalékkal nőtt itthon a vendégmunkások száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A tavalyi év utolsó négy hónapjában 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkező külföldiek száma, írja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) adatai alapján az Mfor

A benyújtott kérelmek közül 78 021 esetben jelölték meg a tartózkodási engedély céljának a munkavállalást. Közülük ukrán állampolgárságú személyek kérelmezték a legnagyobb számban ezt az okmányt, összesen 45 148 fő adott be ilyen kérelmet.

A lap megjegyzi, hogy ezzel a  2019 augusztusával záródó időszakhoz képest 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkezők száma, ugyanis addig csak 49 699-en nyújtottak be ilyen kérelmet a magyar hatósághoz. Emlékeztetnek, hogy   munkavállalási céllal érkezők számának lendületes növekedése 2017-ben kezdődött.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér