Tavaly nyár óta 157 százalékkal nőtt itthon a vendégmunkások száma

A tavalyi év utolsó négy hónapjában 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkező külföldiek száma, írja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) adatai alapján az Mfor

A benyújtott kérelmek közül 78 021 esetben jelölték meg a tartózkodási engedély céljának a munkavállalást. Közülük ukrán állampolgárságú személyek kérelmezték a legnagyobb számban ezt az okmányt, összesen 45 148 fő adott be ilyen kérelmet.

A lap megjegyzi, hogy ezzel a  2019 augusztusával záródó időszakhoz képest 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkezők száma, ugyanis addig csak 49 699-en nyújtottak be ilyen kérelmet a magyar hatósághoz. Emlékeztetnek, hogy   munkavállalási céllal érkezők számának lendületes növekedése 2017-ben kezdődött.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.