Tavaly nyár óta 157 százalékkal nőtt itthon a vendégmunkások száma

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tavalyi év utolsó négy hónapjában 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkező külföldiek száma, írja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) adatai alapján az Mfor

A benyújtott kérelmek közül 78 021 esetben jelölték meg a tartózkodási engedély céljának a munkavállalást. Közülük ukrán állampolgárságú személyek kérelmezték a legnagyobb számban ezt az okmányt, összesen 45 148 fő adott be ilyen kérelmet.

A lap megjegyzi, hogy ezzel a  2019 augusztusával záródó időszakhoz képest 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkezők száma, ugyanis addig csak 49 699-en nyújtottak be ilyen kérelmet a magyar hatósághoz. Emlékeztetnek, hogy   munkavállalási céllal érkezők számának lendületes növekedése 2017-ben kezdődött.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!