Hosszú és nehéz napja van Rácz Zsófia fiatalok megszólításért felelős helyettes államtitkár sajtósának

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az Index kedden arról írt, hogy Rácz Zsófia fiatalügyi helyettes államtitkárral kinevezése óta próbálnak interjút készíteni, de megkeresésekre nem kaptak választ, a politikus eseményeit titkolják a nyilvánosság elől. 

Februárban viszont két sajtónyilvános eseményt is meghirdettek, amiken a program szerint megjelent Rácz Zsófia is. Február 20-án Győrben beszédet mondott a Városi Diák Fórum ülésén, ahol az Index cikke szerint nem állt velük szóba a politikus, a második rendezvényt pedig lemondta.

A cikk célba talált. Rácz Zsófia végre szóba állt a pártsajtón kívüli nyilvánossággal is. Facebook-oldalán fiatalhoz méltóan emotikonokba fojtott választ közölt, amiben azt állítja, hogy az Index Győrben lehetőséget kapott interjú készítésére, de a riporternek nem jutott eszébe egyetlen kérdés sem:

“Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt?”😱🤭

Teszi fel a költői kérdést az Index mai “oknyomozó” (LOL) cikkében 🙄
Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe 😂
Lehet, hogy akkor még nem volt annyira fontos vagy aktuális, mint most? 🤔 Vagy esetleg ott a helyszínen némasági fogadalmat tett? 🤐

Az a helyzet, Index, hogy hallani hallak, de érteni egyáltalán nem értelek 🤷🏼♀️

😢 #sorrynotsorry

Az Index erre részletesen megírta, hogy az eseményen hányszor és milyen módon próbáltak kérdéseket feltenni a helyettes államtitkárnak, aki nem állt szóba velük. Kérdezni a győri polgármestertől lehetett, ő szólította meg az újságírókat. A helyettes államtitkár egyszer sem ajánlotta fel az Indexnek, hogy kérdezhetnek tőle. Sőt a sajtósa a rendezvény egy pontján egyértelműen visszautasította őket: 

„Néhány perc után viszont az eredetileg is Rácz Zsófiával érkező sajtós kijött a teremből, és azt mondta, hogy Rácz Zsófia nem fog interjút adni az Indexnek, hiába várjuk meg őt” - írják. Az Index cikke szerint Rácz Zsófia egy köszönésen kívül egyetlen szót sem beszélt velük szemtől szemben, és nem kérdezte meg, hogy van-e kérdésük.

Most pedig az történik, hogy Rácz Zsófia posztja alá folyamatosan bekommentelik az Indexes cáfolatot, a moderátor pedig nem győzi törölni a hozzászólásokat. 

Friss: Az Index kommentjét törölték a poszt alól, majd a lapot bannolták. Tehát a bejegyzés alatt, ami arról szól, hogy Rácz Zsófia igenis szóba áll az Index.hu-val letiltották az Index hozzászólásait.