Hosszú és nehéz napja van Rácz Zsófia fiatalok megszólításért felelős helyettes államtitkár sajtósának

media
2020 március 04., 09:18

Az Index kedden arról írt, hogy Rácz Zsófia fiatalügyi helyettes államtitkárral kinevezése óta próbálnak interjút készíteni, de megkeresésekre nem kaptak választ, a politikus eseményeit titkolják a nyilvánosság elől. 

Februárban viszont két sajtónyilvános eseményt is meghirdettek, amiken a program szerint megjelent Rácz Zsófia is. Február 20-án Győrben beszédet mondott a Városi Diák Fórum ülésén, ahol az Index cikke szerint nem állt velük szóba a politikus, a második rendezvényt pedig lemondta.

A cikk célba talált. Rácz Zsófia végre szóba állt a pártsajtón kívüli nyilvánossággal is. Facebook-oldalán fiatalhoz méltóan emotikonokba fojtott választ közölt, amiben azt állítja, hogy az Index Győrben lehetőséget kapott interjú készítésére, de a riporternek nem jutott eszébe egyetlen kérdés sem:

“Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt?”😱🤭

Teszi fel a költői kérdést az Index mai “oknyomozó” (LOL) cikkében 🙄
Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe 😂
Lehet, hogy akkor még nem volt annyira fontos vagy aktuális, mint most? 🤔 Vagy esetleg ott a helyszínen némasági fogadalmat tett? 🤐

Az a helyzet, Index, hogy hallani hallak, de érteni egyáltalán nem értelek 🤷🏼♀️

😢 #sorrynotsorry

Az Index erre részletesen megírta, hogy az eseményen hányszor és milyen módon próbáltak kérdéseket feltenni a helyettes államtitkárnak, aki nem állt szóba velük. Kérdezni a győri polgármestertől lehetett, ő szólította meg az újságírókat. A helyettes államtitkár egyszer sem ajánlotta fel az Indexnek, hogy kérdezhetnek tőle. Sőt a sajtósa a rendezvény egy pontján egyértelműen visszautasította őket: 

„Néhány perc után viszont az eredetileg is Rácz Zsófiával érkező sajtós kijött a teremből, és azt mondta, hogy Rácz Zsófia nem fog interjút adni az Indexnek, hiába várjuk meg őt” - írják. Az Index cikke szerint Rácz Zsófia egy köszönésen kívül egyetlen szót sem beszélt velük szemtől szemben, és nem kérdezte meg, hogy van-e kérdésük.

Most pedig az történik, hogy Rácz Zsófia posztja alá folyamatosan bekommentelik az Indexes cáfolatot, a moderátor pedig nem győzi törölni a hozzászólásokat. 

Friss: Az Index kommentjét törölték a poszt alól, majd a lapot bannolták. Tehát a bejegyzés alatt, ami arról szól, hogy Rácz Zsófia igenis szóba áll az Index.hu-val letiltották az Index hozzászólásait.