„Szüljetek! Szüljetek! Minden nőnek legyen hat gyereke!” - üzente a venezuelai elnök

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gyerekszülésre sürgette a nőket Nicolás Maduro venezuelai elnök egy caracasi rendezvényen kedden, amit az állami tévében is közvetítettek. 

„Szüljetek! Szüljetek! Minden nőnek legyen hat gyereke!”- mondta, és felszólította a nőket, hogy vegyenek rész a nemzetközi nőnap alkalmából március 8-án tervezett felvonuláson.

Venezuela jelenleg történetének talán legsúlyosabb politikai és gazdasági válságával küzd. Az évtized közepén még 30 millió lakosú latin-amerikai államot becslések szerint már 4,5 millió venezuelai hagyta el a jobb élet reményében, 80 százalékuk a térség más országaiban keresett menedéket, írja az MTI. 

Fotó: MARCELO GARCIA/AFP

Bár a politikai propaganda korábban is gyerekvállalásra próbálta ösztönözni a venezuelaiakat, ilyen körülmények közt persze sokan nem vágynak erre. A fogamzásgátlók hiánya miatt mégis sokan rákényszerülnek: bár hivatalos statisztikák nincsenek, független egészségügyi és nőjogi szervezetek szerint a gyerekszületések 28 százaléka a 20 évnél fiatalabb nőket érintheti, írta az AP ebben a tavaly augusztusi riportjában. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér