A Nemzetközi Büntetőbíróság kivizsgálja az afganisztáni háborús bűnöket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A római székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntése alapján megindulhat a vizsgálat az afganisztáni háború idején a tálibok, az afgán kormány, az USA és szövetségesei által esetlegesen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása.

Az Egyesült Államokra ez olyan sok hatással nem lesz, az USA ugyanis nem írta alá az ICC-t létrehozó dokumentumot, és nem ismeri el a bíróság joghatóságát állampolgárai fölött. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér