Egy debreceni férfi koronavírustesztje is pozitív lett

Egészségügy
2020 március 05., 19:19

A koronavirus.gov.hu közölte, hogy egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett.

A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombat hajnalban szállt le repülővel Debrecenben, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba vitte, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta kiderült, hogy megfertőződött az új koronavírussal. Az állapotáról péntekre ígértek bővebb tájékoztatást.

A nap folyamán 15 japán turistát vittek a Szent László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Egyelőre a két iráni hallgató, és a Magyarországon átutazó, fertőző turisták ügyében is rengeteg a kérdés.

Továbbra is jelentősen nő a Covid-19-járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban, a polgári védelem esti adatai szerint az elmúlt 24 órában 107-ről 148-ra. De az új koronavírussal fertőzöttek száma az előző napi 3089-ről 3858-ra nőtt. A polgári védelem vezetője szerint csütörtökre 414 fertőzött gyógyult meg teljesen az előző napi 276 után. A fertőzés 14 napja jelent meg Olaszországban, és a gócai az ország északi részében vannak, de az ország mind a 20 régiójából jelentettek már fertőzötteket – írja az MTI.