A Fidesz szerint semmi baj sincs a lex CEU-val

A Fidesz szerint a felsőoktatási törvény nem szorul módosításra, annak a külföldi diplomákat is kiadó intézmények közül csak a Soros György által alapított CEU nem tudott megfelelni - írja a kormányközeli Magyar Nemzet

„Továbbra is kitartunk amellett, hogy a felsőoktatási törvény jó, senkit sem diszkriminál” – reagált Hollik István arra, hogy az Európai Unió Bírósága (EUB) tegnap közölte a főtanácsnoki indítványt, miszerint sérti a közösségi jogot a magyar felsőoktatási törvény 2017. áprilisi módosítása, közismertebb nevén a lex CEU. 

Ahogy tegnap írtuk, a főtanácsnok, Juliane Kokott szokatlanul hosszú idő után kialakította és közölte a hivatalos véleményét az ügyről, ami itt olvasható el magyarul. Ez alapján nagyon úgy néz ki, hogy a magyar kormány veszíteni fog a lex CEU ügyében.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a „Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is működik Budapesten, jelenleg is ad ki diplomákat és hirdet felvételt”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó