A napokban Iránban edzőtáborozott a magyar szabadfogású birkózó válogatott, simán hazajöhettek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Minden helyek közül éppen a világjárvány egyik gócpontjában, Iránban edzőtáborozott február 20-a és a múlt hétvége között a március közepi budapesti olimpiai kvalifikációs versenyre készülő magyar szabadfogású birkózó válogatott.

A csapat akkor utazott ki, amikor a legelső hírek érkeztek arról, hogy Iránban is megjelent a koronavírus és miközben kint voltak, kiderült, hogy az egész Föld egyik legfertőzöttebb területéről van szó Kínán kívül.

A válogatott ennek ellenére simán hazaérhetett, majd mindenki hazamehetett, a versenyzőket nem helyezték karanténba.

A magyar válogatott keret tagjai egy elzárt sportcsarnokban készültek Iránban, annak területéről nem jártak ki, hazautazás előtt pedig helyi orvosok vizsgálták meg őket és az általuk kiállított papírokkal szállhattak repülőre - nyilatkozta a 444-nek Ali Csilla, a szövetség nemzetközi igazgatója. Az edzőtáborban több nemzet birkózói készültek együtt, azt Ali nem tudta megmondani, hogy a magyarok birkóztak-e irániakkal. De az biztos, hogy az ország általánosságban azért népszerű edzési helyszín birkózókörökben, mert a helyi birkózókultúra igen fejlett és rengeteg az erős edzőpartner.

Ali Csilla szerint a birkózókat a reptéren is kikérdezték és azóta is rendszeresen ellenőrzik és egyikük sem mutatott tüneteket.

A magyar és a nemzetközi szövetség egyelőre úgy készül, hogy meg fogják tartani a budapesti kvalifikációs versenyt, amire elvileg március 17-én kezdenek érkezni a külföldi versenyzők. De az a kormányzati operatív törzsön múlik, hogy végül megrendezhetik-e azt és ha igen nézőkkel vagy üres lelátók előtt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér