A XVIII. kerületben koronavírusgyanús beteg sétált be az SZTK-ba, aztán távozott

„Sajnos úgy tűnik, a XVIII. kerület lett az első fővárosi kerület, ahol úgy tűnik, hogy ténylegesen is megjelent a koronavírus” - kezdte péntek délutáni sajtótájékoztatóját Szaniszló Sándor, a kerület MSZP-ből épp az utóbbi napokban a DK-ba átlépett polgármestere. A polgármester beszámolója szerint a délelőtti órákban egy fejfájásra panaszkodó kerületi lakos kereste fel a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán Szakrendelőt. A beteg egyébként holland állampolgár, és elmondta azt is, hogy van egy szintén holland ismerőse, akinél „nagy valószínűséggel” koronavírus fertőzést állapítottak meg.

A beteg azonban a vizsgálat után a polgármester szóhasználatával „önkényesen” távozott a rendelőből, ezután értesítették a kerületi rendőrkapitányságot, az ÁNTSZ-t, és a Központi Operatív Törzset, ahonnan azt a visszajelzést kapták, hogy ők kézben tartják az ügyet. A rendőrség még mindig keresi a férfit.

A szakrendelő második emeletét fertőtlenítették, az intézmény vezetője azt tanácsolta, hogy aki negyed óránál tovább tartózkodtak a holland férfivel, menjenek haza, maradjanak otthon, és ha panaszuk van, értesítsék a hatóságokat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.