A XVIII. kerületi önkormányzat betiltotta a sporteseményeket a koronavírus miatt

Egészségügy
2020 március 07., 10:47

Nem tartják meg a hétvégén a SZAC–BVSC és a Közterület–Gázgyár, alsóbb osztályú bajnoki meccseket. A XVIII. kerületi önkormányzat ugyanis „elővigyázatossági, egészségügyi-biztonsági okokból, a jelen helyzetre való tekintettel, az önkormányzati fenntartású közművelődési és sport létesítményekben semmilyen rendezvényt - további tájékoztatásig – nem engedélyez”.

link Forrás

Ebben a kerületben jelentkezett be tegnap reggel az orvosi szakrendelőbe az a Magyarországon élő holland férfi, aki fejfájásra, levertségre és lázra panaszkodott, és mivel egy holland ismerősénél, akivel Hollandiában találkozott „nagy valószínűséggel” koronavírus fertőzést állapítottak meg, meg akarta nézetni magát. Miután a vizsgálat megtörtént, mentőt hívtak hozzá, de az egy óra alatt sem érkezett meg. A holland ezután elhagyta a rendelőt, és kora délután maga jelentkezett a László kórházban.

A szakrendelő második emeletét - ahol a férfi várt - fertőtlenítették. Az önkormányzat pedig úgy döntött, hogy elhalasztja a hétvégi sportrendezvényeket. A holland férfi egyelőre nincs azok között, akiknél hivatalosan is igazolták volna a koronavírus megbetegedést.