A főváros és az ellenzéki pártok is lemondták az ünnepi rendezvényüket

Az ellenzéki pártok a héten jelentették be és hirdették meg „Hol a szabadság, ott van a haza!” című közös március 15-i megemlékezésüket, de mint közös közleményükben írják, azóta kiderült, hogy a koronavírus egyre nagyobb kockázatot jelent Magyarországon is. 

2019. március 15.Fotó: botost/444.hu

Miután az operatív törzs a március 15-i rendezvények lefújását javasolta, az ellenzéki pártok az érdeklődők egészségének védelme érdekében közösen úgy döntöttek, hogy lemondják a közös ellenzéki megemlékezést - fogalmaz a közlemény, amelyet együtt jegyez a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok.

Karácsony Gergely ezzel egy időben posztolta ki, hogy úgy döntöttek, nem tartják meg a városházi ünnepi rendezvényt. „Nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél. Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást” - írta a főpolgármester.

A kormány is lefújta az Orbán Viktor beszédével kecsegtető központi megemlékezést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó