A főváros és az ellenzéki pártok is lemondták az ünnepi rendezvényüket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ellenzéki pártok a héten jelentették be és hirdették meg „Hol a szabadság, ott van a haza!” című közös március 15-i megemlékezésüket, de mint közös közleményükben írják, azóta kiderült, hogy a koronavírus egyre nagyobb kockázatot jelent Magyarországon is. 

2019. március 15.Fotó: botost/444.hu

Miután az operatív törzs a március 15-i rendezvények lefújását javasolta, az ellenzéki pártok az érdeklődők egészségének védelme érdekében közösen úgy döntöttek, hogy lemondják a közös ellenzéki megemlékezést - fogalmaz a közlemény, amelyet együtt jegyez a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok.

Karácsony Gergely ezzel egy időben posztolta ki, hogy úgy döntöttek, nem tartják meg a városházi ünnepi rendezvényt. „Nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél. Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást” - írta a főpolgármester.

A kormány is lefújta az Orbán Viktor beszédével kecsegtető központi megemlékezést.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó