Lefújja a kormány a március 15-ei ünnepséget

Egészségügy
2020 március 07., 14:11

„Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja” - írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Hozzáteszik, hogy az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek.

Koradélután az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy ne tartsák meg a március 15-i ünnepségeket. Magyarországon szombat kora délutánig hivatalosan 5 koronavírusos beteget tartanak nyilván, 48-an vannak megfigyelés alatt karanténban.

A kormányzati ünnepségre készülő lengyel különvonatot már szerdán lemondták a szervezők.