Fucsovics győzött, döntőbe jutott a magyar csapat

sport
2020 március 07., 18:26
Fucsovics Márton (b) és Balázs Attila játszik a belga Sander Gille és Joran Vliegen páros ellen a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezõjének páros mérkõzésén a debreceni Fõnix Csarnokban 2020. március 7-én
photo_camera Fucsovics Márton (b) és Balázs Attila játszik a belga Sander Gille és Joran Vliegen páros ellen a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezõjének páros mérkõzésén a debreceni Fõnix Csarnokban 2020. március 7-én Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Fucsovics Márton legyőzte Ruben Bemelmanst szombaton a debreceni Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtező zárómérkőzésén, így a magyarok 3-2-re megnyerték a párharcot, és bejutottak a novemberi, madridi döntőbe.

A világranglistán 84. Fucsovics az első szettben alaposan megszenvedett a 222. helyen álló riválissal, a 2 óra 20 percig tartó találkozó második és harmadik játszmáját viszont a nyíregyházi teniszező nyerte, ezzel kiharcolta a továbbjutást.

A magyar válogatott a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos DK-döntőben - ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut - , míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben. (MTI)