Fucsovics győzött, döntőbe jutott a magyar csapat

Fucsovics Márton (b) és Balázs Attila játszik a belga Sander Gille és Joran Vliegen páros ellen a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezõjének páros mérkõzésén a debreceni Fõnix Csarnokban 2020. március 7-énFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Fucsovics Márton legyőzte Ruben Bemelmanst szombaton a debreceni Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtező zárómérkőzésén, így a magyarok 3-2-re megnyerték a párharcot, és bejutottak a novemberi, madridi döntőbe.

A világranglistán 84. Fucsovics az első szettben alaposan megszenvedett a 222. helyen álló riválissal, a 2 óra 20 percig tartó találkozó második és harmadik játszmáját viszont a nyíregyházi teniszező nyerte, ezzel kiharcolta a továbbjutást. 

A magyar válogatott a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos DK-döntőben - ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut - , míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér