Első pillanattól végig fogod röhögni a Nélküled részegen gajdolós reggae változatát

MŰVÉSZET
2020 március 09., 09:44
  • Ritkaság: a most bemutatandó új magyar számot nacionalista és irredenta olvasóink ugyanúgy élvezhetik, mint Miklósi Gábor!

A fanyalgókkal szemben nekem a világon semmi bajom az Ismerős Arcok-féle Nélküleddel, maximum annyi, hogy vannak sokkal menőbb magyar nemzeti rock-slágerek, mondjuk a Romer 100 százalék magyar-ja. De ha az eredeti 6/10-es, akkor a felvidéki fociultrák miatt kultikussá lett szám friss, Kids Of Cracatau-féle feldolgozása 10/10. 

link Forrás

10/10? Ez a prózai tört semmit sem ad vissza abból, mennyire vicces a faarccal, idézőjelezés nélkül, ugyanakkor egy részegen gajdoló kocsmatöltelék intonációjával előadott, karibi Nélküled.

Nem is beszélve a minimalista, de tökéletes animációkról, amik valódi klippé teszik ezt a videót. A nyitó grafikából az is kiderül, hogy a feldolgozást Bob Marley 75. születésnapjának tiszteletére írhatták. 

A nemzeti rock punkosabb áramlatai a street punk skás gyökerei miatt ráadásul kifejezetten gyakran merítenek a karibi zenei kultúrából, ami remek példa mondjuk a Romantikus erőszak és a székely Bajna rapper közös, Nem kell című száma:

link Forrás

A Kids of Cracatau egyébként baromi jó ezen a számon kívül is. Melyik szolid beszélgetős bulit ne változtatná izzadt, tomboló őrjöngéssé a "Geréb Ágnes és az apás szülés"?, benne a "vaginaplasztikát!!!" követeléssel:

link Forrás