Olyan nagyot esett a tőzsde New Yorkban, hogy felfüggesztették a kereskedést

Rettenetes számokkal indult a kereskedés hétfőn az amerikai tőzsdéken, az árutőzsdén az olajár, az értéktőzsdén pedig a részvényárak indultak meredek zuhanásnak. Az amerikai tőzsdéken jegyzett 500 legnagyobb vállalat teljesítményét követő S&P 500 részvényindex a kereskedés megnyitása után percek alatt 7 százalékot esett, és a Dow Jones ipari átlag, valamint a Nasdaq kompozit index is 7 százalék körüli zuhanással kezdte a napot.

Ez elég volt ahhoz, hogy nem sokkal a tőzsdenyitás után leállítsák a kereskedést.

A részvényindexek esése elsősorban a koronavírusnak köszönhető: a befektetők hetek óta idegesek, mivel a vírus miatt először Kínában, majd egyre több országban csökkent az ipari termelés a karanténok és a járványügyi védekezés miatt. A vírus ezen kívül több gazdasági ágazatot is érzékenyen érint: a turizmus és a légiközlekedés már most kemény csökkenésen van túl. 

Az amerikai tőzsdék befektetői a részvényárak csökkenése miatt a kormányzati értékpapírok felé fordultak, példátlan mélységbe nyomva ezek kamatait. (Wall Street Journal)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.