Pozitív lett egy washingtoni lelkész koronavírustesztje, kb. 550 emberrel kerülhetett kapcsolatba a miséken

külföld
2020 március 09., 15:57

Az amerikai hírek szerint pozitív lett egy washingtoni lelkész koronavírustesztje. Az 50-es éveiben járó Timothy Cole tiszteletes február 22-én fertőződhetett meg egy püspöki konferencián a Kentucky államban lévő Louisville-ben, és hamar előjöttek rajta a tüntetek, néhány nap múlva azonban javult az állapota, szinte tünetmentessé vált.

A georgetowni Krisztus templom, itt dolgozott a beteg lelkész
photo_camera A georgetowni Krisztus templom, itt dolgozott a beteg lelkész Fotó: Wikipédia

Az előző hétvégén már több egyházi rendezvényen is részt vett, amiken összesen kb. 550 emberrel került kapcsolatba. Az amerikai járványügyi hatóságok szerint az egyik misén ő áldoztatott, de abban az időszakban teljesen tünetmentes volt, és alaposan meg is mosta a kezét az áldoztatás előtt, eleve nagyon figyelt a higiéniára a vírus terjedéséről szóló hírek miatt.

A múlt héten azonban gyorsan romlott az állapota, szombatra pedig meg is érkezett a koronavírusteszt pozitív eredménye. A lelkész közleményben tudatta gyülekezetének tagjaival, hogy jól érzi magát, jól gondját viselik, felesége és gyerekei pedig karanténba vonultak. Az amerikai járványügy tájékoztatása szerint a napokban megkeresik az érintett gyülekezet és a georgetowni Krisztus templomba járók olyan tagjait, akik kapcsolatba kerülhettek a beteg lelkésszel. Washington város polgármestere azt javasolta az érintetteknek, hogy két hétre vonuljanak önkéntes karanténba. (Washington Post)