Bezuhantak a budapesti Airbnb-foglalások a koronavírus miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Óráról órára egyre többen mondják le a Budapestre foglalt Airbnb-szállásukat, írja a Világgazdaság.  

A Magyar Apartmankiadók Egyesülete szerint Budapesten most belvárosi lakások ezrei állnak üresen, amelyek máskor éves átlagban havi 21 napon át foglaltak. Attól félnek, rossz esetben nemcsak a húsvét, hanem a május elsejei hosszú hétvége is elúszhat. 

Shumiczky Balázs elnök azért bizakodik: „Egyelőre még él a remény a szálláskiadókban, hogy legkésőbb májusra rendeződik a helyzet. Még az azt követő nagy budapesti sportrendezvényeket sem fújták le.” 

Orbán Viktornak viszont nincsenek illúziói az idei turisztikai helyzettel kapcsolatban. Délután azt mondta: kampó. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó