A Belvárosi Piac nem lesz piac

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Hold utcai csarnokból, azaz a Belvárosi Piacból „food market” lesz, ha a képviselő-testület csütörtökön megszavazza Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármesterének előterjesztését – írja a 24.

Szentgyörgyvölgyi beadványa szerint az önkormányzat nem tudja gazdaságosan működtetni a piacot, amit eddig a Városüzemeltető Kft. kezelt, a környék átstrukturálódása miatt gyér az érdeklődés a termelői áruk iránt, úgy lecsökkent a forgalom, hogy már a mostani kettős profil (piac és éttermek egymás mellett működtetése) sem hoz elég bevételt. Ezért a fejlesztésre és az üzemeltetésre írjanak ki pályázatot.

A külsős üzemeltetés a gyakorlatban annyit tesz, hogy a piac területéről száműznék a zöldséges és húsos standokat, és „gasztronómiai szolgáltatásokat működtetnék magasabb színvonalon és volumenben”.

Az elmúlt években egyre tűntek el az árusok, már csak pár stand működött a csarnokban, miközben egyre több étterem és kávézó nyílt ott. Pedig pár éve a Belváros még az állami tanyafejlesztési programból is kapott 100 milliókat az őstermelői és tanyasi áruk megjelenésének segítéséért.

Az ellenzéki képviselők szerint a határozati javaslat lényegében a Sándor Ügyvédi Iroda kezébe adja a pályázat lebonyolítását és a bérlő kiválasztását. Berta Zsófia ellenzéki képviselő a lapnak azt mondta: nincsenek konkrétumok az üzemeltetés feltételeiről, a javaslattal az önkormányzat gyakorlatilag lemond arról, hogy később befolyásolhassa, ki, mennyiért üzemeltesse a piacot.

Fotó: 12akd/Wikipedia

A lap úgy tudja, a piacért versenybe száll majd Gerendai Károly, a Sziget volt tulajdonosa is, aki korábban Óbudán a Kolosy téri piacnál is próbálkozott, de ott a III. kerületi önkormányzat Tiborcz István volt üzlettársa, Erdei Bálint cégét választotta ki. Az új „food hallnak” szeptemberben kellett volna nyitnia Óbudán, de az épületet még mindig nem nyitották meg. (24)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér