A magyar iskoláknak le kell mondaniuk minden tábort, osztálykirándulást és külföldi utat

oktatás
2020 március 11., 12:38

Újabb levélben tájékoztatta ma reggel a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal a tankerületeket, az iskolákat és az iskolába járó gyerekek szüleit a koronavírus-helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedésekről.

Ebben kérték az intézmények vezetőit, hogy minden iskolai programot, március 15-ei és más ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, osztálykirándulást - beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az ERASMUS és ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is - mondjanak le a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi programot is határozatlan ideig fel kell függeszteni.

Újra felhívták az intézmények vezetőinek figyelmét a rendszeres fertőtlenítés és takarítás, valamint a kézmosószerek és kézfertőtlenítő szerek folyamatos biztosításának fontosságára, továbbá arra, hogy a kézfertőtlenítő szerek elhelyezésekor ügyeljenek arra is, hogy ne csak a pedagógusok, hanem a diákok is hozzáférhessenek ezekhez.

A korábban már megküldött levelekben foglaltakat megerősítve a tájékoztató részletes információval szolgál a diákoknak, a szülőknek és az intézmények pedagógusainak is arról, hogy mi a teendő, ha valaki bármilyen módon kapcsolatba került fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodása során. (MTI)