Az Origo főszerkesztője állítólag nem tudja, hogy ki ír és jelentet meg lejárató cikkeket a lapjában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Gábor László, az Origo főszerkeszőjeFotó: olvasónk

Nem vezetett eredményre az adatgyűjtés, indokolta a budapesti II. és III. kerületi Bíróság azt, hogy megszüntette az eljárást a becsületsértési perben, amit Donáth Anna indított az Origo ellen. A lapban "Egy fiatal lány állítja, Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után" címen jelent meg tavaly nyáron írás, amely miatt a lapot a Fővárosi Ítélőtábla már jogerősen helyreigazításra kötelezte, mert az abban foglaltak valóságtartamáról a lap bizonyítottan nem győződött meg.

Donáth a helyreigazítási per mellett becsületsértési pert is kezdeményezett a lap ellen, ezt az eljárást szüntette most meg a bíróság, mégpedig azért, mert Gábor László, az Origo főszerkesztője rendőrségi tanúvallomásában azt állította, nem tudja, hogy ki írta a lejárató cikket, sem azt, hogy ki döntött annak megjelentetéséről. Normál esetben elég életszerűtlennek tűnik, hogy egy lap főszerkesztője ne tudja, ne tudhassa, hogy kinek a cikke jelenik meg az újságjában, kinek az engedélyével. Donáth Anna azonban közleménye alapján nem kételkedik abban, hogy Gábor igazat állít. "Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell: az Origo nemcsak hogy nem valódi sajtótermék, de nem is tartja magát. Egy olyan "lappá" züllött, ahol a főszerkesztő - aki egyébként a valóságban Rogán Antal minisztériumába jár rendszeres eligazításra propagandaügyben - állítása szerint semmit nem tud az általa vezetett portál ügyeiről, és fél év is kevés volt ahhoz, hogy utánajárjon olyan alapvető információknak, minthogy ki is a lejárató cikk szerzője". (Via Mérce)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó