Elhalasztották az olasz csapatok meccseit az Európa-ligában

európa
2020 március 11., 16:42
comments 6

Kezd megoldhatatlan lenni a koronavírus miatt kialakult helyzet az európai fociban. Az UEFA úgy döntött, hogy elhalasztják az Európa-ligában a Sevilla–Roma és az Inter–Getafe meccseket.

A két meccset csütörtökön rendezték volna meg, de a koronavírus miatt bevezetett tiltások miatt a Roma gépe nem szállhatott volna le Spanyolországban. A spanyol Getafe pedig nem volt hajlandó meccset játszani a koronavírus európai gócpontjában, Milánóban.

Arról nincs hír, hogy mikor pótolnák a két meccset, jövő héten már a visszavágókat kellene megrendezni. Napokon belül viszont biztosan nem fog javulni a járványügyi helyzet, sőt Spanyolországban drámaian nő a megbetegedések száma.

Jövő héten Barcelonában lépne pályára a Napoli a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, a Juventus pedig a Lyont fogadná Torinóban. A probléma ugyanaz, mint a most elhalasztott két meccsel.

Úgy néz ki, hogy lejátsszák az Olympiakos-Wolverhampton meccset csütörtökön, holott a görögök elnöke elkapta a vírust. Ezért például elmaradt a Manchester City–Arsenal angol bajnoki szerdán, mert az Arsenal február végén - a kéthetes lappangási időn belül - játszott a görögökkel az Európa-ligában, és nem akarnak kockáztatni. A Wolverhampton halasztást kért, de nem kapta meg. A meccs zártkapus lesz, akárcsak a PSG-Dortmund BL-nyolcaddöntő ma. Szintén nézők nélkül rendezik meg Ausztriában a LASK Linz–Manchester United meccset és Németországban a Wolfsburg–Sahtar Donecket is.

Ahol - egyelőre - lesznek nézők:

  • Liverpool-Atletico Madrid, BL-nyolcaddöntő ma
  • Eintracht Frankfurt–Basel Európa-liga, csütörtök
  • Istanbul Basaksehir–FC Köbenhavn
  • Rangers (skót)–Bayer Leverkusen (német)

Magyarországon a mai kupameccseket még nézők előtt lehet megrendezni, de holnaptól a kormány tilalmat rendelt el az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényekre is. Az NBI-ben ez lényegében zártkapus meccseket jelent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.