16-ra nőtt a magyarországi fertőzöttek száma

POLITIKA
2020 március 12., 09:49

Újabb három személyt diagnosztizáltak új koronavírussal csütörtökre, jelentették be az illetékes hatóságok a magyar kormány hivatalos tájékoztatóoldalán, a koronavirus.gov.hu-n. A tájékoztatás szerint egy iráni és két magyar állampolgárnak lett pozitív a mintája.

Tájékoztatásuk szerint az egyik új, igazolt fertőzött egy "már napok óta elkülönített magyar nő", de arról nem adtak bővebb felvilágosítást, hogy ő miért volt elkülönítve, kivel állhatott kapcsolatban a korábbi fertőzöttek közül.

A második új eset egy szintén elkülönített, a Szent László kórházban megfigyelt iráni diák, aki a tájékoztatás szerint az elsőként igazolt iráni beteggel állt kapcsolatban. A harmadik fertőzött egy magyar férfi, aki a napokban Izraelben járt. A hivatalos tájékoztatásban nem fejtették ki bővebben, de a leírás alapján elképzelhető, hogy ő az UPC munkatársa, akinek a fertőződése miatt csütörtökön részben kiürítették a Haller Gardens irodaházat a Ferencvárosban.

A hivatalos tájékoztatás szerint minden újonnan igazolt fertőzött esetén megkezdték a kontaktkutatást. A magyar kormány hivatalos statisztikái alapján tehát jelenleg 16 fertőzött van az országban: 9 iráni, 1 brit és 6 magyar állampolgár.