Az Emmi szerint közveszélyokozásra alkalmas volt a Magyar Orvosi Kamara nyilatkozata

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Csütörtökön folytatódott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és az Emmi közötti nyilatkozatháború, ami szerdán azzal indult, hogy a MOK sajtótájékoztatón közölte, hogy sok helyen nem állnak rendelkezésre azok a szükséges eszközök, amelyek az orvosok, ápolók, nővérek biztonságát szavatolhatnák egy koronavírusos beteggel való találkozáskor. 

Az Emmi akkor erre azzal válaszolt, hogy bőségesen rendelkezésre állnak az eszközök, a kamara pedig szerintük zsarolni próbálja a kormányt. Csütörtökön közleményben reagált a kamara, mint írták, határozottan visszautasítják azt a kormányzati kommunikációt, hogy zsarolni próbálnák a kormányt. 

„Az egészségügy dolgozói a jelen helyzetben is esküjüknek megfelelően hatalmas áldozat- és kockázatvállalással teszik a dolgukat. Ismételten és egyértelműen kijelentettük, hogy járványveszélyes időszakban semmilyen akcióval nem veszélyeztetjük a betegellátás biztonságát, folyamatosságát. A sajtótájékoztatón ehhez kértünk segítséget a kormánytól, és együttműködést, segítséget ajánlottunk fel. Ebben a helyzetben az indokolatlan orvos-ellenes hangulatkeltést nemzetbiztonsági kockázatnak tartjuk” – írta a Kamara. 

Erre válaszul adott ki közleményt a minisztérium csütörtök délután, amelyben azt írták, hogy az EMMI államtitikársága „a jelenlegi helyzetben pánikkeltésnek, közveszélyokozásnak tartja azt a sok valótlanságot, ami a Magyar Orvosi Kamara vezetőinek szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott”. A minisztérium szerint „olyanok nyilatkoztak felelőtlenül, akiknek tudniuk kell, hogy a pánik a legrosszabb egy járványügyi helyzetben”. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó